Blogi kirppistelystä ja muista fiksaatioistani. Tervetuloa!

tiistai 18. lokakuuta 2011

Joulumyyjäiset mielessä

Joulupukki toi viime jouluna mieluisan lahjan, Miia Seppälän Kaarnasydän ja sammalkranssi kirjan.Kirjaa on tullut selattua paljon, mutta vasta nyt olen kokeillut reseptejä ja askarteluohjeita. Joulun alla iskee aina tarve askarrella.  Ja tänä syksynä päätimme siskoni kanssa toteuttaa jo tovin muhineen haaveemme ja askarrella oikein urakalla Wiurilan Käsityöläisten joulumyyjäiset mielessä. Huomenna haave on taas asteen lähempänä toteutumistaan, kun on myyjien ilmoittautumispäivä. Jännää.

Siskolla pysyy puikot ja virkkuukoukku näppärästi kätösissä ja ihania ideoitakin taitaa olla riittävästi. Tässä ensimmäiset huovutuskokeilut. Lupaavalta näyttää.

Kaipa mullakin tuo virkkuukoukku sormissa pysyy, mutta lankakerällä tuntuu olevan käyttöä koko perheellä juuri silloin kun minä sitä tarvitsisin. Ja illalla kun lapset ovat jo nukkumassa, omat silmät ovat liian väsyneet silmukoiden laskemiseen.

Muutenkin pidän enemmän puuhailusta paperien, kartonkien, nauhojen, nippeleiden ja nappuloiden kanssa. Nykyään valikoimat askarteluliikkeissä ovat valtavat. Ostokset täytyy tehdä järjellä. Jos ostaisin kaikki ihanuudet mitä haluaisin, olisin kovasti köyhempi ja kaapeissa olisi rutkasti hyödyttömiä, mutta niin ihania juttuja. Uskoisin, että en ole ainut, joka joutuu itseään ko. kaupoissa hillitsemään.

Takaisin kokeiluihini.
Ihka ensimmäisenä tein kirjan ohjeen mukaan kohotähden.
Kertun kanssa käytiin keräämässä jäkälää pihalta. Vanhat nuottikirjankannet pelastuivat saunan pesältä ja saivat uuden mahdollisuuden.
Sanoisin, että melko työläs projekti, pinsetit oli hyvä apuväline. Jäkälää oli reilusti, sain tehtyä kaksi tähteä. Etsivät vielä viimeistä sijoituspaikkaansa.

Kirjassa on myös herkullisia reseptejä. Tänään kokeilin vaahtokarkkien valmistusta. Loppuvaiheessa alkoi epätoivo iskeä, kun massa ei hyytynyt toivotulla tavalla. Ystäväni ehdotti kylmää vesihaudetta ja johan homma alkoi toimia. Ehkä jopa liiankin nopeasti. Kyllä niistä kuvankaltaisia tuli ja ainakin Kertulle maistuu.Kiitos Titta! Kirja on ihana ja vaahtokarkit valmistuivat lopulta.


Hyviä makeisreseptejä/-linkkejä otetaan vastaan! 
Olisi myös kiva kuulla, mitä olette myyjäisistä joskus ostaneet tai ihastelleet!

2 kommenttia:

 1. Paahdetut mantelit ja karamellisoidut pähkinät, paperiseen tötteröön käärittynä! Niitä pitää ostaa aina markkinoilta ja myyjäisistä, samoin niitä annetaan myös joululahjaksi. Googlellä löytyy monia eri reseptejä, itse olen kokeillut näitä alla olevia. :)
  http://helenanhella.blogspot.com/2010/09/karamellisoidut-pahkinat.html
  http://www.lettupannu.vuodatus.net/blog/777337

  Viikonloppuja!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Simppa vinkistä. Jälkimmäistä aattelin kokeilla illalla.

  VastaaPoista