Lämpätila ulkona laskee laskemistaan. Aamuksi povataan nollaa. Ei kiva.
Sanotaan, ettei mielipahaa pidä kohentaa mässäämällä,
mutta tämäpä suklaakakku on siitä loistava, että yksi pala riittää.
Iidan suklaakakku
(Pipareista pitsikakkuun, Otava)
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
170 g taloussuklaata
170 g margariinia
(2 rkl punssia)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot munavaahtoon.
Sulata suklaa ja margariini. Lisää joukkoon punssi ja sekoita ainekset taikinaan.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes se on reunoilta kiinteä. Kakun kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi.
Ihan parasta!
Ihana <3
VastaaPoistaSöin pari viikkoa sitten sellaista suklaakakkua, jossa oli tuoretta inkivääriä ja se jos joku oli ihanaa ja vähän syksyistäkin. En tiedä ohjetta, kun ystävä toi sitä tullessaan kylään, mutta suosittelen kuitenkin kokeilemaan.
VastaaPoistaTulipa mehevää kakkua, nam! T. Maija / http://variplantti.blogspot.fi/
VastaaPoistaTaitaa olla kakku, jota olen leiponut joskus mutakakun nimellä? Ja on hyvää:)
VastaaPoistaHieno, kodikas blogi sinulla!♥