Blogi kirppistelystä ja muista fiksaatioistani. Tervetuloa!

perjantai 7. lokakuuta 2011

Maailman parhaat sämpylät


Tätä helpompaa sämpyläreseptiä saa hakea. 

Kaiken lisäksi ovat ääreishyviä!

25g hiivaa 
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa

(nämä kulhon pohjalle)

5 dl vettä (kädenlämpöistä)
1 dl maitoa

(tätä tilkka edellisten niskaan ja sekoitus, sitten loput)

1,5 dl grahamjauhoja
11 dl venhäjauhoja
(tai 12,5dl vehnäjauhoja)

(ensin grahamit, sitten vehnät)

Taikina saapi jäädä melko löysäksi!
ripottele päälle n. 0,5dl jauhoja ja peitä liinalla
Kohota 1,5h! 

Kippaa taikina leivinpöydälle ja ripottele päälle jauhoja niin, että pystyt työstämään taikinaa .
Älä vaivaa!
Leikkaa taikinasta metallilastalla paloja.
Koolla niin väliä, kunhan ovat tasakokoisia.

Paista 240-250 asteisessa uunissa 20min.
Seuraava pelti paistuu 17 minuutissa.

Älä peitä valmiita sämpylöitä heti liinalla, jos haluat rapean kuoren!

Reseptiä voi muokkailla maun mukaan.
Esim. porkkana raastetta yhden porkkanan verran tai valkosipulirouhetta maun mukaan.

Näitä fantastisia sämpylöitä leivon nykyään melkeinpä joka toinen päivä. 

Suosittelen!
 

2 kommenttia:

  1. Jätän merkin käynnistä =)

    T: Johanna

    VastaaPoista
  2. Kurpitsahillo voisi sopia hyvin niiden päälle. :-)

    VastaaPoista